We are
highly
sensitive

Întrebări Frecvente

section-6c7c018

Adresează o întrebare

Întrebări frecvente

Durata unei sesiuni de psihoterapie poate varia în funcție de nevoile și preferințele fiecărui client. În general, o ședință de psihoterapie durează 50 de minute. Această durată a fost considerată adecvată pentru a explora și aborda problemele individuale într-un mod eficient.
Există trei opțiuni prin care poți face programarea pentru o ședință de psihoterapie: prin e-mail, telefonic sau online. Alegerea metodei care ți se potrivește cel mai bine depinde de preferințele tale personale și de comoditatea pe care o resimți.1.Programare prin e-mail: Dacă preferi să faci programarea prin e-mail, te invit să îmi trimiți un mesaj pe adresa mea de e-mail cabpsi06@yahoo.com.Programare telefonică: Dacă preferi să faci programarea prin telefon, te rog să mă suni la numărul meu 0740 211 282.Programare online: Dacă dorești să faci programarea online, poți accesa platforma de programare online pe care o folosesc. Te rog să vizitezi site-ul meu https://psihologiebrasov-mc.ro/ .Indiferent de metoda de programare pe care o alegi, îmi voi face timp să te ajut și să găsim un program care să se potrivească nevoilor tale.
Frecvența și numărul de ședințe necesare într-un proces de psihoterapie pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de natura și complexitatea problemelor cu care te confrunți, de obiectivele terapeutice pe care le avem în vedere și de ritmul în care resimți progresele. În general, psihoterapia este un proces individual și fiecare persoană are nevoi diferite. În prima nostră întâlnire, vom explora problema ta și vom stabili împreună obiectivele terapeutice. Pe măsură ce lucrăm împreună, vom evalua în mod regulat progresul și vom ajusta planul terapeutic, dacă este necesar.
În cadrul procesului de psihoterapie, este important să înțelegem că fiecare persoană este unică și că nevoile terapeutice pot varia considerabil. Deși nu există un număr minim fix de ședințe care să se potrivească tuturor, în general, se recomandă un număr de aproximativ 2-5 ședințe inițiale pentru a explora problema și pentru a stabili obiectivele terapeutice.
Da, în funcție și de deschiderea fiecărui client. Psihoterapia oferă un spațiu sigur și confidențial în care putem explora și înțelege mai bine problemele tale, emoțiile și comportamentele asociate acestora. Prin intermediul terapiei, poți dezvolta o mai bună înțelegere a propriilor resurse și mecanisme de adaptare, dobândind noi perspective și abilități de gestionare a situațiilor dificile.
Nu, nu afectează negativ. S-au format multe credințe greșite formate din mass-media. În general, hipnoterapia este considerată o formă sigură și eficientă de intervenție terapeutică. Este important să înțelegem că hipnoterapia este o tehnică terapeutică care implică utilizarea stării de transă sau a hipnozei pentru a accesa și influența resursele interioare ale unei persoane în vederea schimbării comportamentelor sau a abordării anumitor probleme. Scopul meu ca terapeut este să asigur un mediu sigur și să lucrez împreună cu tine pentru a găsi cele mai potrivite și eficiente modalități de intervenție în funcție de nevoile tale individuale. Voi fi aici pentru a te sprijini, pentru a răspunde întrebărilor tale și pentru a evalua și ajusta intervențiile terapeutice în funcție de feedbackul și evoluția ta.
Este important să înțelegem că starea de transă sau hipnoza utilizată în hipnoterapie nu te va bloca sau ține captiv într-o stare de hipnoză permanentă. Hipnoza este o stare naturală și trecătoare, iar persoana hipnotizată este întotdeauna conștientă și în controlul propriilor acțiuni.În timpul unei ședințe de hipnoterapie, vei fi ghidat într-o stare de relaxare profundă și focalizare interioară, care îți permite să accesezi resursele și să explorezi problemele într-un mod mai profund. Dar în niciun caz nu poți rămâne blocat în urma hipnozei.

Alte întrebări

Psihoterapia este un proces de colaborare între un terapeut și un pacient, cu scopul de a aborda și rezolva probleme emoționale, comportamentale sau relaționale. Terapeutul utilizează diferite tehnici și abordări terapeutice pentru a ajuta pacientul să-și exploreze și înțeleagă mai bine gândurile, emoțiile și comportamentele. În timpul psihoterapiei, pacientul își exprimă preocupările și își dezvoltă abilități pentru a face față mai eficient problemelor sale.
Există mai multe semne care ar putea indica necesitatea de a căuta psihoterapia, cum ar fi sentimentele persistente de tristețe sau anxietate, probleme în relații, schimbări bruște de dispoziție, dificultăți în gestionarea stresului sau a traumelor trecute, tulburări ale alimentației sau dependențe, scăderea energiei sau dificultăți în concentrare. Dacă te simți copleșit sau dacă aceste probleme interferează cu viața ta de zi cu zi, este posibil să beneficiezi de psihoterapie.
Este important să găsiți un terapeut cu care vă simțiți în largul vostru și aveți încredere. Puteți căuta recomandări de la prieteni sau familie, să consultați recenzii online sau să apelați la asociațiile profesionale de psihologie pentru a obține informații despre terapeuții din zona voastră.
Frecvența terapiei poate varia în funcție de nevoile individuale și de recomandările terapeutului. În general, la începutul terapiei, întâlnirile pot fi săptămânale sau la două săptămâni, iar apoi se pot rări pe măsură ce progresele sunt înregistrate.
Psihologii se concentrează în principal pe terapia psihologică și consilierea. Ei utilizează tehnici și abordări terapeutice precum terapia de acceptare și angajament, terapia de cuplu sau terapia de grup. Prin intermediul acestor intervenții, ei ajută clienții să înțeleagă și să gestioneze mai bine emoțiile, comportamentele și relațiile lor. Psihiatrii, pe de altă parte, sunt medici specializați în psihiatrie și pot combina terapia psihologică cu tratamentul medical. Ei se concentrează pe diagnosticarea și tratarea tulburărilor psihice prin intermediul evaluărilor medicale, inclusiv evaluarea simptomelor și a istoricului medical al clientului. Psihiatrul diagnostichează în functie de evaluarea psihologică realizată de un psiholog. Psihiatrii sunt autorizați să prescrie medicamente psihotrope și să efectueze intervenții medicale pentru tratarea și gestionarea problemelor de sănătate mentală.