Ce este hipnoza? Hipnoza este un instrument, cu ajutorul caruia, respectiv hipnoterapeutul, îi sugerează unui client, pacient sau subiect să manifeste schimbări în senzații, percepții, gânduri sau comportament.
Abilitatea unei persoane de a avea sugestii hipnotice poate fi inhibată, impiedicată de frici sau griji ce apar în urma unor păreri preconcepute, greșite despre ceea ce se numeste hipnoza clinică.
Persoanele care sunt hipnotizate nu își pierd controlul propriului comportament. În mod normal ei rămân conștienți de cine sunt și unde sunt și, în afara cazului în care amnezia a fost sugerată, ei își amintesc ceea ce a reieșit în urma hipnozei.
Transa hipnotică este o stare asemănătoare celei în care urmărim cu atenție un film sau citim absorbiți o carte, este o concentrare a atenției asupra unui anumit lucru, auzind și văzând ce se petrece în jurul nostru, dar fiind concentrate pe subiectul urmărit, este o trecere lină de la mintea conștientă la mintea inconștientă (rezervorul nostru de emoții, trăiri, soluții), acea parte a minții noastre care ne permite să rezolvăm probleme, să găsim cheile soluționării.
Hipnoza clinică este o procedură, un instrument care este folosit în afecțiuni psihosomatice ca : enuresis, astm bronșic, insomnie, tulburări menstruale, în tulburările conduitei alimentare gen obezitate, anorexie, bulimie, în tulburări sexuale, în combaterea durerii, în anxietate și depresie.
Ce se întâmplă de fapt? În timpul hipnozei avem acces direct la inconștientul nostru. În mod obișnuit ne dăm seama numai de ceea ce se întâmplă în mintea noastră conștientă. Ne gândim la problemele care se află în mintea noastră, ne alegem în mod conștient cuvintele sau încercăm să ne amintim anumite activități ale noastre. Dar când facem aceste lucruri, colaborăm cu mintea noastră inconștientă, acea parte a minții care se află “sub ceea ce gândim”. Atunci când adormim, mintea conștientă face loc celei inconștiente. În hipnoză se întâmplă ceva asemănător : adica permitem minții inconștiente să aibă un rol activ și astfel ajungem mai ușor la soluția problemelor. Putem lucra direct cu mintea inconștientă și astfel hipnoza ne ajută să rezolvăm mai ușor problemele datorită cărora avem dificultăți.
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.
order priligy online uk In 2007, the American Heart Association published updated evidence based guidelines on the recommended use of antibiotic prophylaxis to prevent viridans group streptococcal VGS infective endocarditis IE in cardiac patients undergoing invasive procedures